Yhtäkkiä kaapista hyppäsi silmille kaksi puoliksi vajaata mariannerouhepussia. Niistä ja muutamista perusaineista tuli kehitettyä erittäin helppo, vähän erilainen mutakakku.
Tee leivonnainen suunnilleen 18 x 24 cm kokoiseen vuokaan. Ohjeesta tulee noin 20 pienehköä palaa.
Ohje
- 3 pientä tai 2 isompaa kananmunaa
- 2,5 dl sokeria
- 100 g voita tai margariinia
- 4 kukkurallista rkl kaakaojauhetta
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 150 g marianneruohetta
- (koristeluun tomusokeria)
Sulata voi/margariini ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita kulhossa yhteen munat ja sokeri. Vatkaa vähän vaikka vain haarukalla (ei tarvitse tulla vaahtoa). Sekoita joukkoon muut ainekset. Jos haluaa ottaa varman päälle, niin kaakaojauhe kannattaa siivilöidä. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Valmis leivonnainen on tosiaan mutakakkumaisen tiivistä tavaraa, ei kuohkeaa ollenkaan. Jos haluat saada edes melkein siistejä paloja leikattua, anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Koristele halutessasi esim. tomusokerilla. Ehkä jonkun herkkuaterian päätteeksi yksi pieni pala tätä vaniljavaahdon kera, ja sitten voikin kellahtaa mahan viereen pötköttämään.