Ei oikein voisi olla helpompaa, kaikki ainekset vain sekoitetaan yhteen. Kuorrutuskin ilmestyy lähes itsestään. Nappaa tästä ohje jemmaan tai leivo heti tänään.
Että voikin olla erikoinen suhde banaaneihin. Banaani on hyvää tuoreena, banaani on hyvää kakussa. Ostan aika usein banaaneja, mutta jostain syystä syön niitä harvoin. Jos sinullekin kertyy banaaneja, tässä on ihan ylihelppo tapa tuhota ne. Ai niin ja toinen juttu vielä. Etkö tiedä miten tehdään suklaakuorrute eli paljonko suklaata, paljonko kermaa, miten tulee sopivan leikattavaa kuorrutetta? Teepä kuten minä ja käytä suklaan sijasta nougat’ta. Et tarvitse kermaa ollenkaan, ja nougatkuorrute on kovetuttuaankin sopivan pehmeää leikattavaksi. Joskin eräs pikkulapsi maisteli tätä kakkua ja oli sitä mieltä, että kuorrutetta ja varsinkin koristekarkkeja olisi ehdottomasti pitänyt olla enemmän.
Banaanikakku
Taikina
- 3 pienehköä banaania soseutettuna
- 1, 5 dl rypsiöljyä
- 3 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- ripaus vaniljajauhetta (tai n. 2 tl vaniljasokeria)
- ripaus suolaa
- vuoan voiteluun voita ja korppujauhoja tai vuokaspraytä
Kuorrute
- 3 kpl Dubbel nougat -patukoita
- haluamiasia koristeita, esim. jotain suklaakarkkeja

Voitele ja korppujauhota vuoka tai suihkuttele vuokaspraytä, jos käytät sitä (vuokaspray kannattanee suihkuttaa vuokaan vasta juuri ennen kuin kaadat taikinan siihen). Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa noin 25-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan. Kumoa tarjoiluastialle. Sulata nougat varovasti vaikkapa mikrossa. Sulaa nopeasti ja helposti. Kurkista mikroon välillä ja sekoittele. Kaada nougat jäähtyneen kakun pinnalle ja koristele. Anna vielä nougat’n kovettua ennen kakun tarjoamista.

![]() |
![]() |
![]() |
Mielestäni kakun maku on kokonaisuudessaan aika mieto. Sellaista helppoa syötävää. Nami namnam!