Suklaa-mariannekakku vaniljatäytteellä pienelle porukalle

Kun tarvitset jotain mainion simppeliä, leivo suklainen kakku, täytä se vaniljakreemillä ja kuorruta suklaalla. Kovin moni asia ei voi mennä pieleen.

Suklaa-mariannekakku

  • 2 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 50 g voita

Täyte

  • vaniljakreemijauhetta ja maitoa tai vettä pussin ohjeen mukaan

Kuorrute

  • suklaata mitä sattuu olemaan (esim. 100 g maitosuklaata ja 100 g tummaa suklaata)
  • tilkka kermaa
  • mariannerouhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele sokerivaahtoon. Lisää lopuksi varovasti hieman jäähtynyt, sulatettu voi. Paista pohjaa leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuuassa uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja halkaise varovasti kahteen osaan. Valmista kakun sisälle vaniljakreemi pussin ohjeen mukaan.  Vaniljakreemijauheita on hieman erilaisia, joten parasta katsoa pussista ohje, jotta nesteen ja jauheen määrä täsmää ja täyte pysyy kakun välissä. Halutessasi voit kostuttaa kakkua hieman esim. appelsiinimehulla tai maidolla. Täytä kakku vaniljakreemillä ja siirrä kylmään.

Lämmitä kattilassa varovasti miedolla lämmöllä suklaata ja kermatilkkaa. Varmimmin tämä onnistuu vesihauteessa, mutta haluan joskus elää reunalla ja sulattelen ihan kattilassa levyllä. Sekoittele koko ajan. Kerma ei ole pakollinen, kakun voi kuorruttaa pelkällä suklaallakin. Pieni määrä kermaa tekee kuitenkin kuorrutteesta mukavammin leikattavan. Kun suklaa on sulanut, sekoita massa tasaiseksi ja kaatele se varovasti kakun päälle. Ripottele pinnalle mariannerouhetta haluamasi määrä. Nykyisestä pussikoosta jää vielä seuraaviin leipomuksiin mukavasti rouhetta.

Kakusta ei tule valtavan suuri, mutta juuri sopiva esimerkiksi kymmenen hengen työporukalle sunnuntaiherkuksi. Tämä on siitäkin mukava kakku, että vuoan koolla ei ole niin suurta merkitystä. Jos käytät pienempää vuokaa, tulee kakusta vain hieman korkeampi. Myöskään suklaan merkillä, mallilla ja määrällä ei ole niin paljon väliä. Vaikka ainahan enemmän suklaata on parempi kuin vähemmän suklaata.