Rocky road -browniet

Tuli taas sävellettyä niin sanottua leipojan pyttipannua eli kaiveltua kaapista pähkinöiden ja suklaiden jämät. No haitanneeko tuo, vaikka jämiä olivatkin. Nyt ne ovat suussasulavia rocky road -brownieita. Vaikka et haluaisi liioitella päälle tulevilla sörsseleillä, niin tätä brownie-ohjetta kannattaa kokeilla sellaisenaankin, koska se on vaan mahtava.

Joskus saa maistaa jotain tosi hyvää, minkä jälkeen iskee pakkomielle toteuttaa sama itse. Maistoin tällaista brownieta ilman mitään kuorrutteita ravintolassa monta vuotta sitten. Tosin brownie tarjottiin jätskipallon kera. Se vaan oli juuri siinä hetkessä täydellisyyttä. Sen jälkeen lähdin metsästämään mahdollisimman samanlaista brownie-reseptiä. Löysin tämän reseptin, jota olen matkan varrella hieman muokannut, jostain amerikkalaisesta leivontakirjasta. Tämähän muuten on sitten tosi makeaa ja täyteläistä.

12 palaa on viitteellinen arvo. Jos tarjoat näitä suklaapaloja muiden herkkujen kanssa buffet-pöydästä tai muuten vaan on seitsemää sorttia makeita tarjottavia, niin suosittelen leikkaamaan pienempiä paloja.

Ohje (n. 12 palaa)

  • 150 g tummaa suklaata
  • 160 g voita
  • 4 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 munaa

Paloittele voi ja suklaa ja sulata ne vesihauteessa. Mittaa kulhoon ensin sokeri ja lisää sitten sulatettu voi-suklaaseos. Sekoita kunnolla. Lisää jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita taas. Kokeile, että massa ei ole enää kuumaa ja lisää sitten munat. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n. 20 x 25 cm vuokaan. Paista uunin keskiosassa 160 asteessa noin 25-30 minuuttia. Varo paistamasta liikaa, jotta reunat eivät kovetu. Kun heilutat vuokaa, kuuluu valmiin tortun hytkyä vielä hieman. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Mikäli et halua kuorrutella brownieta sen kummemmin, leikkaa jäähtyneenä paloiksi ja koristele sihtaamalla pinnalle tomusokeria. Toimii erinomaisesti esim. vaniljajätskin kanssa.

Päällinen

  • n. 120 g suklaata (maitosuklaata/valkosuklaata)
  • kourallinen pähkinöitä
  • kourallinen manteleita
  • kourallinen vaahtokarkkeja

Sulata suklaa ja levitä se brownien pinnalle. Levitä päälle mitä kaapista olet löytänyt. Anna jäähtyä. Erilaiset pähkinät, mantelit, kuivatut hedelmät jne. käyvät. Ainoa mitä itse nappasin kaupasta nimenomaan tätä torttua varten olivat nuo vaahtokarkit. Paahdoin hieman pähkinöitä ja manteleita maun parantemiseksi, mutta ei se oikeastaan ole välttämätöntä.

Pohjan kuuluu jäädä kosteaksi, oikeastaan vähän raa’aksi. Jos totta puhutaan, yllätyin vähän itsekin siitä, kuinka hyviä näistä suklaapaloista tuli.