Sain jokin aika sitten kaksi uutta kahvikakkuvuokaa. Siinäpä hyvä syy leipoa. Toisekseen jääkaapissa huuteli avattu piimäpurkki, mikä osaltaan vaikutti reseptin valintaan. Piimäkakkujen reseptejä on netti pullollaan ja ovatkin melko saman tyyppisiä. Käytin Myllyn Paras -sivuilta löytämääni reseptiä. Halusin kuitenkin kakusta vielä vähän maukkaampaa ja sehän onnistuu yleensä tuunaamalla kakkua jollakin herkullisella kuorrutteella. Nappasin kuorrutteeksi kentakilaisen kahvikakun kuorrutteen. Itse kentakilaista kahvikakkua pidän ehkä vähän mauttomana, mutta sen kuorrutteeseen olen ihastunut. Se sopikin piimäkakun päälle mainiosti.
Tästä pääset Myllyn Parhaan piimäkakun ohjeeseen.
(Kentakilaisen kahvikakun) kuorrute:
- 100 g voita
- 1 dl kermaa
- 2 rkl sokeria
- 300 g tomusokeria
Kuumenna kermaa ja voita kattilassa niin, että voi sulaa. Kuumenna toisessa kattilassa tai paistinpannulla sokeria (ei tomusokeria vielä) niin, että se alkaa hieman ruskistua. Varo polttamasta. Lisää koko ajan sekoittaen paahtunut sokeri kerma-voiseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon tomusokeri. Voit joutua odottelemaan hetken kuorrutteen jähmettymistä. Anna jäähtyä viileässä, mutta älä unohda kuorrutetta sinne. Levitä kakun päälle, kun kuorrute on sopivan paksuuntunutta.

Mikäli leipoisin kakkua juhliin, niin varmaan koristelisin sitä vielä esim. suklaaraidoilla ja mantelirouheella tai vastaavalla. Mutta hei, arjessa ainoa tärkeä on maku ja se, että leivonnainen pääsee nopsaan parempiin suihin.