Perinteinen pannupulla eli piimäpiirakka

Tätä on tullut syötyä aika paljon vuosien varrella. Pitäisi kysyä äitiltä mistä resepti on alun perin. Joltakin hyvältä reseptinikkarilta varmaan. Jos tämän baakkelsin saa epäonnistumaan, niin on kyllä taitava.

Hyvä, helppo, riittoisa ja nopea, eikä sisällä mitään kalliita aineksia. Jossain mielenhäiriössä kerran vähensin sokerin määrää desilitralla, ja siitäkin tuli ihan hyvä. Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje kaikkine sokereineen.

Ohje:

Pellillinen

  • 1 l piimää
  • 7 dl sokeria
  • 300 g sulatettua margariinia tai voita
  • n. 3 tl jauhettua kanelia
  • n. 1-2 tl jauhettua neilikkaa
  • n. 13 dl vehnäjauhoja
  • 3,5 tl soodaa

Sekoita kaikki ainekset yhteen. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasossa. Piirakka on valmis, kun pinta on hieman ruskistunut, eikä se enää hylly heilauttaessa. Aikaa voisin arvioida menevän puolisen tuntia. Mutta käy vahtimassa aiemminkin!

Säilytä suljetussa rasiassa jääkaapissa. Oikein säilytettynä on vähintään yhtä hyvää seuraavana päivänä.