Testasin raikkaan passionhedelmän yhdistämistä rahkapiirakkaan, ja sehän onnistui mitä mainioimmin. Suosittelen kokeilemaan!
Passionrahkapiirakka
Halkaisijaltaan noin 26 cm vuokaan.
Pohja:
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 250 g maitorahkaa
- 2 dl passionpyrettä (tai passionsosetta)
- 3 munaa
- 2 tl vaniljasokeria
- n. 1 dl sokeria
- 1,5 dl kuohukermaa
Varaa lisäksi koristeluun 2 passionhedelmää.
Ota ensin pöydälle kaikki tarvitsemasi aineet ja välineet, jotta leipominen on helppoa.
Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sitten taikinaan. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa vehnäjauhoja apuna painelussa. Paista pohjaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia. Mikäli reunat hieman valuvat pohjaa kohti, älä hätäänny, se ei haittaa mitään. Valmista täytemassa pohjan paistuessa.
Sekoita maitorahka, passiopyre, munat, vaniljasokeri ja sokeri keskenään tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita massaan. Maista täytemassaaa ja makeuta oman makusi mukaan. Tarkoitus ei ole tehdä äklömakeaa, vaan hieman kirpeää. Kaada massa piirakkapohjan päälle. Paista 175 asteisen uunin alaosassa noin 30-40 minuuttia. Piirakka on valmis, kun se on juuri ja juuri hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä kokonaan. Koristele esim. levittämällä piirakan päälle kahden passionhedelmän sisukset. Hedelmäliha antaa kivasti makua piirakkaan.
