Tässä on perinteinen mokkapalojen ohje. Ei enää kuivia mokkapaloja, vaan mehevää ja hyvää.
Pohja:
- 5 munaa
- 4 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoa
- 1 dl perunajauhoa
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 200 g voita
- 2 dl vettä (osan voi korvata kahvilla)
Kuorrute:
- 100 g voita
- 500 g tomusokeria
- 2-4 rkl kaakaojauhetta
- noin puoli muumimukillista kahvia
- koristeeksi strösseliä tai vastaavaa
Aloita taikinan teko laittamalla pieneen kattilaan vesi ja paloiteltu voi. Jos haluat koko piirakasta kahvisemman, korvaa makusi mukaan osa vedestä kahvilla. Lämmitä sen verran, että voi sulaa. Jätä sivuun odottelemaan. Seos saa jäähtyä vähän. Sekoita kulhossa yhteen vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Suosittelen siivilöimään perunajauhon ja kaakaojauheen, jotta vältytään kököiltä. Jätä tämäkin seos odottelemaan. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitten vaahtoon vuorotellen voiseosta ja kuivien aineiden seosta. Sekoita välillä. Kun taikina on tasaista, kaada se pellille leivinpaperin päälle. Taikina on ja saa olla melko löysää. Paista 200 asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana noin 12 minuuttia. Älä kärvennä kuivaksi korpuksi.
Anna pohjan jäähtyä vähän aikaa.
![]() |
![]() |
![]() |
Aloita kuorrutteen tekeminen sulattamalla voi. Hanki jostain kahvia. Itse yleensä sekoitan kuumaa vettä ja pikakahvijauhetta. Kahvi saa olla vahvaa. Sitä tarvitaan suunnilleen puoli muumimukillista. Tai myymukillista, haisulia, hemulia, muumipappaa tai keitä näitä nyt oli. Kaada tomusokeri kulhoon. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Tässä vaiheessa voit säädellä kuorrutteen tummuusastetta eli kaakaoisuutta. Itse tykkään aika vaaleasta kuorrutteesta, mutta silti vahingossa teen usein tummaa kuorrutetta. Elämän suuria mysteerejä. Sekoita tilkka kahvia voin joukkoon. Kaada sitten voi tomusokeriseoksen sekaan. Sekoita ja ala lisätä vähitellen kahvia, kunnes saat sopivasti levittyvän kuorrutteen. Levitä heti pohjan päälle. Ripottele päälle strösseleitä tai muita haluamiasi koristeita.
Syö heti, syötä jollekulle, anna jäähtyä, ahmi suoraan jääkaapista tai tarjoa juhlissa. Siistejä paloja saat leikkaamalla tosi ohuella veitsellä. Röpelöreunaiset palatkin ovat herkullisia. Reunapalatkin kelpaavat.

