Makea mantelikakku mokkakuorrutteella

Mukava kahvikakku mantelin ystäville. Yksi pala tyydyttää makeannälän.

Noin 2,5 litran vuokaan.

Taikina:

  • 250 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 0,5 dl manteli- tai karvasmantelilikööriä
  • 2 dl kuohukermaa

Kuorrute

  • 2,5 dl tomusokeria
  • 25 g sulatettua voita
  • n. 4 rkl vahvaa kahvia
  • (mantelirouhetta)

Varaa lisäksi voita ja korppujauhoja vuoan valmisteluun.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaniljauute ja kananmunat yksitellen. Yhdistä toisessa kulhossa leivinjauhe, suola, vehnäjauhot ja mantelijauhe. Sekoita vielä likööri ja kerma keskenään. Lisää jauhoseosta ja kermaseosta taikinaan vuorotellen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uuniin alaosassa noin tunti. Anna kakun jäähtyä. Sekoita sitten kuorrutteen ainekset keskenään. Säätele kuorrutteen paksuutta lisäämällä kahvi pienissä erissä kunnes koostumus on sopiva levitettäväksi. Kuorruta kakku. Halutessasi voit ripotella pintaan mantelirouhetta.

Makuasia, mutta omasta mielestäni kuorrutteen ei tarvitse olla tasaisesti levitetty, eikä peittää koko kakkua.