Juustoinen kantarellipiirakka

Oikeastaan tämän pitäisi olla kantarellinen juustopiirakka, koska juustoa on reilusti.

Käytä haluamaasi maukasta juustoa tai juustosekoitusta. En suosittele pelkästään mietoa kermajuustoa. Ehkä keltaisen juuston sekaan vähän homejuustoa tai fetaa.

Ohje

Pohja

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kylmää vettä
  • 0,5 tl suolaa

Täyte

  • n. 100 g paistettuja kantarelleja
  • n. 200 g maukasta juustoa raasteena
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 kananmuna
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • pippuria
  • suolaa

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä tai lämmitä sitä hiukan mikrossa. Sekoita sitten kaikki pohjan ainekset yhteen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Käytin 23 x 23 cm neliönmallista vuokaa. Asettele pohjan päälle kantarellit ja ripottele niiden päälle juustoraaste. Sekoita kerma ja muna yhteen. Mausta neste paprikajauheella, pippurilla ja suolalla. Huomioi, että juustosta tulee jo jonkin verran suolaa. Kaada seos piirakan päälle.  Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, eli kunnes pinta on ruskistunut jonkin verran. Syö!