Haluaisin mainostaa näitä keksejä suklaan ystävälle. Älä pelästy voin ja sokerin määrää. Suklaassakaan ei ole säästelty. Jos leivot, leivo kunnolla!
Taikinasta tulee paljon keksejä, mutta toisaalta niitä voi paistaa esimerkiksi kahtena tai kolmenakin peräkkäisenä päivänä. Taikina säilyy hyvin jääkaapissa. Kerralla oikeastaan kannattaakin tehdä isompi annos. Aika oudolta kuulostaisi, jos nämä keksit jäisivät jonnekin lojumaan ja kuivettumaan.
Näistä kekseistä ei tule valtavan leveitä, mutta ovat vastaavasti melko paksuja. Se taas takaa pehmeän sisuksen hieman rapsakoiden reunojen kaveriksi.
Ohje 30 hyvänkokoiseen keksiin
- 340 g voita
- 4 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniljatahnaa (tai vaniljajauhetta tai vaniljasokeria tai jotain muuta vaniljaa tai ei vaniljaa ollenkaan)
- 0,5 tl suolaa
- 200 g valkosuklaata
- 200 g maitosuklaata
- 100 g tummaa suklaata
Ota voi ajoissa huoneenlämpöön, jotta se ehtii pehmetä tai pehmennä sitä hieman mikrossa. Pilko suklaat karkeaksi rouheeksi. Ei haittaa jos jää vähän isompiakin paloja joukkoon. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja ruokasooda. Ota sitten esille iso kulho, johon koko taikina mahtuu. Vatkaa isossa kulhossa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vaahtoon munat ja vanilja. Lisää joukkoon jauho-soodaseos. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä suklaarouhe ja kääntele se taikinaan.
Laita taikina jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Muotoile sitten taikinasta noin golfpallon kokoisia palleroita leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa, uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.
Keksit saavat alkaa ihan pikkuisen ruskistua reunoilta, mutta olla vielä pehmeitä keskeltä. Anna jäähtyä hetki pellillä ja nosta sitten ritilän tai puualustan päälle jäähtymään.