Vuosi 2020 tullaan varmasti muistamaan koronan aikakautena. Ihmiset hamstrasivat pari viikkoa sitten kaupoista hiivat pois, ja pakkokotoilun innoittamina monet kuulemma leipoivat pullaa, erityisesti korvapuusteja. Nyt sitä pullaa on varmaan sitten syöty pari viikkoa. En halua aliarvioida uunituoreiden korvapuustien herkullisuutta, mutta tässä mainio resepti kekseihin, vaihtelun vuoksi.
Suklaana voit käyttää mitä sattuu kaapista löytymään tai sitten valita kaupasta tummaa, maitoa tai valkoista. Älä kuitenkaan ota mitään valmiiksi maustettuja suklaita. Pähkinöistä lemppareitani ovat macadamiat, mutta ne ovat myös hitsin kalliita. Usein käytän manteleita.
Suklaa-pähkinäkeksit
Noin 20 kpl riippuen koosta
- 200 g voita
- 200 g suklaata (esim. maitosuklaata ja tummaa suklaata)
- 200 g pähkinöitä tai manteleita
- 1,5 dl tomusokeria
- reilu 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 6,5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniljasokeria
Sulata voita hieman mikrossa. Ei tarvitse tulla ihan nestettä, mutta saa pehmetä jonkin verran. Hienonna veitsellä suklaa paloiksi ja samoin pähkinät. En oikein keksi mitkä pähkinät eivät sopisi näihin kekseihin. Sekoita kaikki aineet taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi. Ota taikinasta lusikalla kökköjä ja muotoile ne suunnilleen pyöreiksi, litteiksi lättänöiksi pellille. Muoto ja koko eivät ole niin tarkkoja, tee haluamallasi tavalla tai miten sattuu menemään. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 10 minuuttia. Paistoaika riippuu tietenkin keksien koosta. Tärkeää on, että otat keksit ulos juuri hetkeä ennen kuin ne alkavat ruskistua. Mistä sen sitten tietää koska se hetki on? Sitä en oikein osaa sanoa, mutta parin leipomiskerran jälkeen opit varmasti näkemään sen. Uunista otettaessa keksit ovat vielä pehmeitä, mutta kovettuvat kyllä riittävästi jäähtyessään. Ja näiden on tarkoituskin jäädä ihanan pehmeiksi.
Jaa, ei kai sitten muuta kuin syömään.